Vandaag Sevilla bezocht

Vanmorgen vanuit de zigeunerswijk Triana (waar ons backpackershostel staat) de rivier Guadalquivia overgestoken naar het centrum van Sevilla met als hoogtepunt het bezoek aan de Kathedraalkerk inclusief de Patio met de Oranjebomen en de Giralda. Ook de joodse wijk en Santa Cruz waren meer dan de moeite waard. Mario heeft alles met zorg op de film vastgelegd en zal bij terugkeer ongetwijfeld met prachtige beelden op het witte doek getoond worden.

Het uitgangspunt “low budget” is vandaag en gisteren ook geweld aangedaan omdat de stad Sevilla met zijn prijzen gelijke tred houd met de grote werkeloosheid in Spanje. Het is daarom ook maar goed dat wij morgen daadwerkelijk gaan vertrekken voor het lopen van de camino “Via De La Plata”.

Onze wandelstokken zijn uit de verpakking gehaald en de kleine rugzakken (van de handbagage) tot een bundeltje gemaakt zodat deze zonder problemen opgehaald kunnen worden door de familie v.d. Boogaard uit Aarle-Rixtel.  Eveneens hebben wij de route globaal bestudeerd om morgen zonder verkeerd te lopen de mooie stad Sevilla te kunnen verlaten.

Het plan is om in korte broek te vertrekken gezien de ervaring van het weer vandaag en de weersverwachting morgen. Vandaag hebben wij zonder hoofddeksel de stad verkend en hebben geconstateerd dat ons gezichten licht verkleurd zijn, onze hoed zal vanaf morgen tot de vaste uitrusting gaan behoren.

Wij gaan stoppen morgen vroeg op en laten in de loop van de voormiddag Sevilla weer achter ons. Waar wij slapen zien wij morgen in ons volgende verslag.

Wordt vervolgt !!!!!

 

10 reacties op “Vandaag Sevilla bezocht

 1. Ha mannen, heel veel succes, inspiratie, inzichten en doorzettingsvermogen gewenst met deze geweldige tocht. ‘Gewoon’ de ene voet voor de andere. Het is maar een paar keer;)
  Moeiteloos bewandelen jullie je pad naar Santiago.
  Ik volg het op de voet!!
  Lieve groetjes Dore-Mieke.

 2. Dag kanjers, ben ontzettend nieuwsgierig naar het verLOOP van dag 1 ‘aan de wandel’ in het prachtige Spanje. Nieuwsgierig naar de voeten, knieen, liezen, bagage, hoeden, maar ook naar ontmoetingen, landerijen, spijzen, sensaties en psyche’s. Kan bijna niet wachten om deze dag na te lezen op jullie prachtige site. Ontzettend veel geluk en plezier , we houden jullie in de gaten! Zoen!

 3. Morgen gaat het dus echt beginnen. Op naar de opgravingen van Italica. Terug in de tijd. Johannes, wil jij als “echte fietser” bijhouden welke stukken van de Ruta ook met de fiets te doen zijn? Kunnen Ria en ik nog een keer gaan fietsen.
  Hopen dat de start met mooi weer gepaard gaat. Wij volgen jullie.

 4. Goedemorgen,
  Vanuit mistig Twente wens ik jullie heel veel succes!!
  Geniet er van.

  Warme groet van Irma

 5. ha mannen,
  “loopt” alles volgens plan? “Liggen” “we” nog op schema, of is het zo zwaar dat er ‘s avonds geen puf meer is voor een kort reisverslagje van een enerverende wandeldag, voor de volgers die thuis met smacht “zitten” te wachten op de indrukken van de eerste meters van jullie tocht. Wat zijn jullie beproevingen, houdt het materiaal zich, eten en drinken “we” wel goed, zijn er al problemen bij de 20.00 uur sessies waar te nemen, neemt de devotie al toe, missen “we” het thuisfront al, of is Sevilla zo gezellig dat “we” nog niet zijn aangelopen? Hoe dan ook, hier wachten wij met spanning jullie berichten af.
  Veel groeten uit Sint Tunnis, waar gelukkig vanaf vanmiddag het weer ook een beetje Spaans begint te worden. (maar het zal bij jullie toch wel weer zonniger en warmer zijn…)

 6. Hallo samen,
  Vandaag is Nellie even in Brouwhuis geweest. Ze meldde dat er problemen waren met de (draadloze) verbinding. Jammer voor ons thuisblijvers, maar het lopen zal toch wel doorgaan, toch?
  Kunnen jullie wel berichtjes ontvangen?
  Fijn dat er in Sevilla al aan mij gedacht is, zoals al eerder gezegd, vind ik het heel bijzonder dat ik “met jullie mee mag” op reis. Hopelijk gaat alles goed en kunnen we weer snel van jullie berichtgeving genieten. Wellicht is het dan ook FACE-TIME hahaha.
  Loop ze en toitoitoi. xx

 7. Hoi Johannes,

  Ik hoorde van Loes dat jullie waren vertrokken. Veel plezier en inspiratie onderweg. Ben benieuwd of dit beter bevalt dan het fietsen.

  Wij gaan in september met 11 man Coast 2 Coast over de Franse en Spaanse Pyreneeen.

  Hoe is het trouwens met je schapen verlopen? Tevreden over de lammeren.

  Groeten uit Meijel van,

  Frans-jozef, Karin en de meiden.

 8. Buenos dias Marius, como esta usted?
  Wat geweldig om jullie leuke ervaringen te lezen.
  Het lijkt bijna het dagelijkse leven wel: je kunt je op alles nog zo goed voorbereiden, het loopt toch niet altijd zoals je verwacht of zou willen.
  Maar och, ´n mens is toch erg vindingrijk dus kom je er wel weer uit.
  Als ik bedenk hoe jullie daar elke dag de wereld aan het verkennen zijn, en wij ons hier bezig houden met de alledaagse beslommeringen, is dat eigenlijk toch wel heel apart.
  Jammer dat ´t weer ´t soms laat afweten, maar er komen vast en zeker betere tijden…Leuk dat jullie veel andere mensen ontmoeten met ´n zelfde doel, ieder heeft zo toch weer z´n eigen verhaal. Ik was al eens naar de Rips geweest maar je snapt ´t natuurlijk al….geen Nelly te bekennen, haha. Heerlijk op rak (was wel op zondag, dus natuurlijk ook te verwachten).
  En zorg goed voor je voeten, zij moeten heel wat verduren om je te brengen waar je naar toe wil.
  Suerte!!! Succes dus van Frans & Marij.