De start is gemaakt

Om twee uur ging het bepakt en gezakt richting Weeze. De stokken conform plan op de rugzakken gebonden en de handbagage op de rug. En zoals wij al enigszins verwacht hadden de nodige commotie aan de incheck balie. Uiteindelijk bleken deze apart te moeten worden geregistreerd  en via de grove band (1,5 kg) naar het vliegtuig te worden getransporteerd. Toen al deze formaliteiten vervuld waren werden wij aangenaam verrast door een bescheiden sponsor (met de overbekende naam) die ons en onze volgers wat te drinken aanbood en de 7 kleinkinderen een ijsje.

Om vijf uur taxiede het vliegtuig richting startbaan en vertrok geheel volgens plan naar Sevilla. Het was tegen acht uur toen wij weer vaste grond onder de wielen kregen. De eerste tekenen van het avontuur diende zich daarna aan. Wat nu? Waar is Triana? En hoe komen wij daar? Geen Spaanse taal machtig en alleen het bordje exit. Een Hollandse jongen probeerde ons mee op weg te helpen en adviseerde ons om met de bus te gaan naar het station en daarna met de taxi naar ons overnachtingen adres. Daar aangekomen hebben wij ons bed ingepikt op een kamertje van 3×5 m.  Zes bedden erop en vrijwel geen ventilatie, de laatste feestgangers kwamen om vijf uur terug van een nachtje stappen. Om goed zes uur zijn wij opgestaan omdat wij er aan toe waren (snurken maar ook de lucht op de kamer waren hier debet aan).

Bij het herinrichten van onze rugzak kwamen wij geweldige verrassingen tegen door enkele persoonlijke cadeautjes tegen te komen die weggemoffeld in onze bagage zaten. Een hart onder de riem van onze achterban.

Het eten was even een leerschool, wij hadden ons woordenboeken niet meegenomen zodat wij qua bestelling op de goktour moesten. Het bestellen van bier was niet zo moeilijk maar wij hadden trek in iets lekkers dus bestelde wij beide wat apart dachten wij. Marius kreeg een koude zalmsoep (salmorejo) met bovenin een scheut olijfolie en Johannes koude gamba’s (platodie gamba’s) die ondergedompeld zaten in zout. Uiteindelijk hebben wij er flink om moeten lachen en zijn wij om half een naar bed gegaan.

Vanmorgen ontbeten een heel gesprek gehad met Ja en Kees uit Reusel die zojuist per fiets vertrokken zijn over de Zilverroute. Wij hebben er voor gekozen om vandaag Sevilla te gaan bezichtigen maar daarover meer in het involgende verslag !!

6 reacties op “De start is gemaakt

 1. Buenos días señores!
  De eerste hobbel genomen… ‘lekker’ wakker worden in Spanje ;-)
  Wij wensen jullie ontzettend veel succes en plezier met jullie wandeltocht.
  Petje af! Wij volgen jullie verhalen… Toitoi!
  Saludos,
  Marcel~Marjon~Jorn~Tijn

 2. Hallo mannen,
  Geniet er vandaag van, dan kunnen jullie morgen fris van start. Eigenlijk ben ik best een beetje jaloers op jullie.
  Suc6.
  Tonny

 3. Heey goede reis,en reken maar we volgen jullie op de voet !
  Liefs An

 4. hoy mannen
  Julli hebben een goede start gemaakt lees ik, ook wat het weer betreft.HEERLIJK!
  Wel de hoeden op!!Vind het heel fijn en spannend om jullie te volgen en wens jullie een hele goede reis.
  Een warme groet uit het koude Braband
  Ook van minne Jan

 5. Dag Johannes en Marius! Dus de start ie gemaakt. Veel succes verder. We hopen nog heel veel goeds van jullie te vernemen..
  We volgen jullie! groeten,ome Martin en Tante Mien.