Vanmiddag vliegen

 

Het werkt als een soort bevrijding wanneer je s`morgens wakker wordt en het blijkt 10 april te zijn, de dag van vertrek.
Niet alleen de voorbereidingen worden hiermee vandaag afgesloten maar ook de definitieve start  van onze Pelgrimstocht krijgt vandaag gestalte en gaan wij met een goed gevoel vanmiddag richting Weeze, om vanaf daar, om vijf uur te vliegen naar Sevilla.
De wandelstokken gaan ongetwijfeld nog geschiedenis schrijven op het vliegveld want wij hebben deze niet aangemeld of ingecheckt.
En Ryanair kennende zou het het nog de nodige commotie kunnen geven. Al een hele tijd zijn wij bezig om duidelijkheid te krijgen over : is dit handbagage, mag dit bij de rugzak in het ruim of is het misschien een sportartikel ?
Wij hebben uiteindelijk twee tickets en èèn bagage ingecheckt  ( 15 kg),  de twee rugzakken in een grote tas met daarop vastgemaakt de beide wandelstokken, dus het zal ons benieuwen.

Een ding is zeker ze gaan mee want er zijn teveel kostbare uren  en energie ingestopt om hier nu al afscheid van te moeten nemen, bovendien is iedereen die deze stokken gezien heeft vol lof over de ontwerpen en de achterliggende gedachten. Wij kunnen ons nauwelijks voorstellen dat deze vliegmaatschappij ons als Pelgrims teleurstelt.

De fijne ontelbare reacties van familie, vrienden en bekende die ons met name de voorbije feestdagen, op allerlei gebied ons een goede en fijne tocht toewensten dragen bij aan de volzin van ” wij zijn er klaar voor ,wij hebben er zin in “.

Wij voelen ons enorm gesteund door onze echtgenote`s Annie en Nelly, maar ook de kinderen en kleinkinderen hebben op allerlei manieren aangetoond dat het ook door hen wordt gedragen en het ons van harte is gegund.
Kortom het geeft een super gevoel om te mogen en kunnen zeggen “wat bezitten wij een rijkdom”.

Om vijf uur wordt er gevlogen, rond half negen landen, en wij verwachten om met de lijnbus ongeveer om tien uur in ons besproken Backpackers-Hostel Triana in Sevilla te arriveren, waar wij een bed gereserveerd hebben op een zes persoons gemengde slaapzaal. ( low budget )

Wordt vervolgd, maar dan in Spanje!!! 

9 reacties op “Vanmiddag vliegen

 1. Morgen start voor jou en Marius een lang gekoesterde wens om deze mooie Pelgrimstocht te voet te doen. Wij zijn je onderweg tijdens je training tegen gekomen en je hebt ons op de hoogte gesteld van dit voornemen. Gelukkig kan het doorgaan en daar zij ook wij blij mee. Wij wensen jullie een fijne en veilige tocht toe en we zullen jullie op je weblog op de voet volgen. Ook wensen we Annie veel sterkte, het zal voor haar ook niet mee vallen.
  Johannes nogmaals veel sterkte en kracht, ook voor Marius.
  Veel groetjes en tot ziens.
  Greet en Wil

 2. buenos dias Johannes en Marius
  wees welkom in het Spaanse land.
  wij wensen jullie een behouden Reis .
  geweldig ,het is heel byzonder wat jullie doen,
  ook voor het thuisfront Annie en Nellie ,
  daar hebben wij heel veel respekt voor.
  het is nie niks twee en een halve maand van huis he.?
  tot horens
  groetjes willie en Lia

 3. Johannes en Marius,goede reis .
  Ook namens de heemkundekring D’n Blikken Emmer.
  De Rips zal jullie blijven volgen.
  Nogmaals veel loopplezier!

 4. Heel veel succes.
  Ik hoor het wel wanneer jullie Piet treffen.
  Bon camino.

 5. Wij zijn razend benieuwd hoe het nu met de stokken is afgelopen.
  Met groeten,
  Jan & Jeanne

 6. Dat zou idd helemaal te gek zijn als jullie kostbare wandelstokken niet mee zouden mogen, dus ook ik ben heel benieuwd hoe dit opgelost is…en nu kan het avontuur dan eindelijk gaan beginnen, Succes!!! X

 7. Marius en Johannes wij wensen jullie een hele fijne tijd toe en veel wandelplezier . Wij volgen jullie.

  Gr Peter en Erna

 8. Hey señors Marius en Johannes,
  De eerste kilometers achter de rug!! Fijn dat we op de hoogte kunnen blijven via jullie verhalen.
  In gedachten lopen wij een stukje mee.
  Lieve groet,
  Riet-Huub