Klakkeloos “volgen” afgestraft

Vannacht gescheiden geslapen omdat er op twee slaapkamers een bed over bleek te zijn. Als Johannes ‘s morgens om vier uur een wandeling gaat maken omdat hij niet kan slapen omdat er een grote Spanjaard ligt te snurken kun je nagaan dat dit dan met grof geweld gaat en er een aanslag wordt gepleegd op zijn humeur. Onder het motto “het hoort bij het pelgrimleven” is ook deze hindernis genomen en overwonnen. Na de start bleek al snel dat ook Marius met een snurker te maken had gehad. Waarschijnlijk tekenen van vermoeidheid zo denken wij. Wij gaan vanaf nu meer gebruik maken van onze oordoppen die wij tenslotte niet voor niets meegenomen hebben.

Gisterenavond zoals gebruikelijk met een man of 7 gezamenlijk gaan eten, vaste prik is dan een pelegrinnimenu wat meestal een regionaal gerecht betreft. Gisteren aten wij als hoofdgerecht schapenvlees met friet en een paste vooraf als dessert kun je dan nog kiezen verder is het eten wat de pot schaft met onbeperkt wijn. Het is iedere keer ruim genoeg en er is ook voldoende variatie van dag tot dag. Het lijkt wel dat de eetgelegenheden hierover met elkaar contact hebben. Wij denken ook dat men altijd hetzelfde gerecht maakt het hele jaar door, dan kan het goedkoop bereid worden. Een volledig pelgrims menu kost tussen €5,-en €8,-

Wederom om half acht in een bar voor koffie en een broodje want ook vandaag zouden wij helemaal niets tegen komen. Acht uur op pad met een heldere hemel en het was al meteen genieten met de opkomende zon tussen de vele steeneiken waar wij tussendoor liepen. Alle percelen daar wij doorliepen waren afgebakend met gestapelde muurtjes van 1 meter hoog, dit alles gaf een Ketische indruk. Ook de ontelbare poorten waar wij door moesten was erg speciaal temeer omdat iedereen deze weer netjes sloot.

Opvallend was ook dat alles schoon en netjes was, nergens wat er rommel zoals papier blikjes of ander vuil te bespeuren. Eerder in de buurt ven Sevilla was dat wel anders. De fout van vandaag werd gemaakt bij ongeveer 12 km, nadat wij door een hek gegaan waren zijn wij klakkeloos achter een Oostenrijker aangelopen die dus verkeerd liep. Ook Susan (USA) liep weer achter ons aan met haar zere voeten (blaren).

Inmiddels waren ook de bomen schaars geworden en liepen wij door een heuvelachtig dor en droog heuvelachtig gebied met hier en daar wat schrale gewassen met hoofdzakelijk grasland waarop vleeskoeien schapen en melkgeiten liepen.

Omdat wij geen gele pijlen meer tegenkwamen hadden wij maar eens geïnformeerd bij een boerderij of dat wij wel goed liepen. Het antwoord was overtuigend, 3 km rechtdoor en dan rechts af in totaal zo’n 8 km. In de praktijk bleek het ongeveer 14 km te zijn. Dus vandaag weer het bewijs van de gele pijlen blijven volgen! En niet klakkeloos een in gedachte zijnde Pelgrim volgen.

De alberge maakte de tegenvaller meer dan goed, een prachtig oud klooster, met super bedden met heerlijke witte lakens op kamertjes van 4 personen en morgenvroeg een uitgebreid ontbijt.
De weersvoorspellingen voor morgen zijn niet zo best en hoe het werkelijk wordt berichten wij morgen wanneer Zafra het eindpunt zal zijn, zo is de planning.

Wordt vervolgd !

 

 

 

10 reacties op “Klakkeloos “volgen” afgestraft

  1. Hallo Kerels,

    Heel boeiend en interessant om jullie reis mee te kunnen “beleven”.
    We hebben het idee dat het een geweldige ervaring moet zijn.
    Maar Marius, volgens ons heb je vorig jaar niet veel geleerd hier:
    nooit, nooit maar dan ook nooit een Oostenrijker volgen!!!
    Sterkte en nog veel plezier aan jullie en natuurlijk het thuisfront.
    Hanny en Twan Gielen
    Annenheim (Oostenrijk)

  2. Tja Johannes, wat het snurken betreft, was ik in de veronderstelling dat je door onze tocht in 2010 hiervoor wel imuun was geworden….Als ik er nog aan terug denk dan voel ik die blauwe plekken alweer een beetje..
    Maar volgens mij gaat het verder uitstekend met jullie beiden. Geen last van pijntjes of ongemakken? Ga zo vooral door en geniet van alles wat op jullie weg komt..

    Toon en Nelly

  3. Jullie hebben aan gezelschap geen gebrek lees ik.Ja wat zullen jullie genieten van dat mooie landschap Marie lukt het filmen ook goed? De foto’s zij mooi.
    Fijn dat ‘t lopen steeds beter gaat .Wel de gele pijlen niet uit het oog verliezen!!
    Behouden loop!! En lieve groeten.
    Rini

  4. Dag mannen, we zijn blij dat we nu weer iedere dag mogen genieten van jullie avonturen. Fijn om te lezen dat het goed met jullie gaat, op een paar kilometer na die jullie (dagelijks?) te veel lopen. (ha ha)
    Als je gaat slapen met meerdere mensen op 1 kamer moet je het snurken nooit aan andere overlaten!!
    Hartelijke groeten Wil en An

  5. dag mannen,
    jullie willen niet weten hoe jaloers ik op dit moment ben op jullie dagelijkse wandelingen, geweldige conditie die blijkbaar steeds beter wordt en jullie uitzicht met prachtige omgeving waardoor jullie lopen. Ik hoop echt ook nog eens zoiets te kunnen gaan ondernemen.
    hoe is het eigenlijk met jullie stokken? ik had, gezien de ophef vooraf en de geweldige visuele uitstraling van beide kunstwerken verwacht dat deze minstens dagelijks in de plaatselijke dagbladen zouden worden vermeld als zijnde kunstwerken waarbij het land van herkomst er duidelijk een zou moeten zijn waar reeds eerder grote kunstenaars (van Gogh, van Rembrandt, Juul Baltussen, Vermeer) waren opgestaan. Of liggen ze nog op het vliegveld?
    hoe dan ook, met of zonder stokken, het ga jullie goed en we blijven volgen, of ge nou wilt of nie!
    veel groeten uit Sint Tunnis

  6. Goedendag pelgrims,als ik alles goed lees,dan lopen jullie veel te ver.
    volg goed de pijlen en ga zelf ook snurken .
    Hebben jullie zo’n goede conditie?
    Geniet van de mooie looproute en blijf ons op de hoogte houden
    Groetjes uit De Rips.

  7. Dag Johannes en Marius,
    We hopen dat jullie nu weten wat GEEL is!De kleur die een beetje op oranje lijkt!!En inderdaad niet zomaar achter anderen aanlopen! Maar jullie hebben dus wel een uitgelezen conditie! zo loop je de rit wel 2x!We zijn benieuwd hoe het vandaag gegaan is. Wij zijn bij Albert geweest. Groeten!
    Voor nu weer hartelijke groeten,succes,
    o Martin en t Mien.
    Schrijven jullie “om de beurt?”

  8. Wat een mooie verhalen zeg, we kijken er iedere dag naar uit om ze te lezen. Heel veel groetjes! Xx

  9. Beste Johannes en Marius,
    Het gaat jullie goed zo te lezen , inmiddels zijn wij ook in Sevilla gearriveerd en hebben jullie achtergelaten rommel opgehaald.
    Zaterdag gaan we in de achtervolging. Tot ziens.

  10. Hallo mannen,
    Erg leuk om te lezen die verhalen van jullie avonturen. We volgen jullie ‘op de voet’…
    Groetjes en heul veul succes!!
    Mike & Sandra