Eindelijk echt zon

Vanmorgen licht bewolkt maar de zon ging het winnen zodat ik om 9 uur al in mijn T shirt liep.  Het was vandaag werkelijk een feest om door het Spaanse land te lopen. 30 km onafgebroken door een natuurpark welk hoofdzakelijk gevormd werd door bergen die op hun beurt vergeven waren van witte, gele, blauwe en rose (hei) bloemen.

Bijna niet voor te stellen zo’n mooie natuur en ik kan nu al stellen dat alles van de laatste weken niet kan tippen aan de streek waar ik nu doorheen loop. In Extremadura moesten wij wel eens een riviertje oversteken maar hier tientallen zelfs moet ik af en toe met de rivier meelopen omdat het pad dit aangeeft en geen andere mogelijkheid is om verder te komen. Ook maken de wandelpaden over bergpaadjes de tocht veel leuker dan wanneer het steeds over grind en asfaltpaden gaat, zeker met links en rechts flinke hoogte verschillen.

Vandaag heb ik voor de eerste keer wilde zwijnen gezien in deze streek evenals enkele reeën. Voor de rest hoor je de hele dag watergeklater van allerlei kanten, opvallend daarbij is dat het geweldig schoon is omdat het al een dag niet meer regend. Op de toppen van de omliggende bergen ligt volop sneeuw die natuurlijk het vele smeltwater veroorzaakt.

Zojuist heb ik Henk en Lida uit Rosmalen weer getroffen deze had ik 10 dagen niet gezien en heb ze nu weer ingehaald. Vanavond gaan wij gezamenlijk eten en kunnen wij onze belevenissen nog eens uitwisselen. Het plan voor morgen is À Gudina ( 25 ), hier kom ik morgen op terug.

1 reactie op “Eindelijk echt zon

  1. Dag Johannes,
    Allereerst proficiat, je hebt het weer gehaald. Dankzij je berichten hebben we je goed kunnen volgen en kunnen ervaren hoe moeilijk het is om 6 weken door te zetten. We vinden het een fantastische prestatie. Nu nog even naar het einde der wereld……
    Tot ziens,
    Groetjes,
    Greet en Wil