Mooiste tocht tot nu toe

Verreweg de mooiste tocht tot nu toe heb ik vandaag gelopen door de bloemenzee van Galicië. Inmiddels ben ik al een dikke maand onderweg en is het ‘s morgens ook een uurtje eerder licht. Zo kon het gebeuren dat ik al voor half zeven aan het lopen was. De zon op zien komen in de Galiciëse bergen is een bijzonder schouwspel, zeker in de heuvels met de rijk vertegenwoordigde bloemen als decor. Evenals twee jaar geleden kan ik niet beschrijven welk een mooie plaatjes de ontelbare hectares, twee meter hoge paarse hei, een wonderlijk geheel vormen. Natuurlijk werkt het weer hier op dit moment ook positief aan mee, maar ook de verschillende bremsoorten maken allemaal fenomenaal. Boven de 1000 meter groeien er nagenoeg geen bomen zodat het zicht ook ver strekt.

Eigenlijk ben ik de hele dag op en boven die hoogte geweest zodat ik constant dit fantastische beeld voorgeschoteld heb gekregen. Vandaag heb ik ook voldoende ver van de autobaan gelopen zodat dat geronk op afstand ook niet aan de orde is geweest. Toen ik boven op de top van een van de rijk gekleurde bergen kwam werd ik verrast met een groot stuwmeer wat ook een geweldig plaatje opleverde.

Uiteindelijk ben ik gestopt in Laza en had ik 36 km in de benen. De tijd vliegt voorbij, al meer dan een maand onderweg, al 10 dagen alleen, en de 800 km reeds gepasseerd. Belangrijkste is : ik geniet nog van iedere dag van ieder moment !

De Nederlanders uit Rosmalen zijn ook weer boven water zij hebben ook een bed toegeëigend in dezelfde alberge als ik. Zij hadden gisteren in een Hostel geslapen vandaar. Morgen op moederdag gaan we weer verder en volgt ongetwijfeld het nieuwe verslag!!

3 reacties op “Mooiste tocht tot nu toe

 1. Johannes , na hetzoveelste prachtige verhaal en foto’s doemt bij mij deze keer toch een brandende vraag op nav jouw foto onder het kruis. Van wie is die fiets die daar ligt???
  Verder wil ik even melden dat Helmond sport de finale heeft bereikt van de nacompetitie en nog steeds kans maakt om vlgd jaar samen met onze jongens 020 te bestrijden.
  Succes met de laatste loodjes en rustig aan.
  De groeten uit stippent.

 2. Hey Johannes,
  Wat zie ik nou op de foto, een fiets ?? je gaat me toch niet vertellen dat je ook nog af en toe een stukje fietst ha,ha.
  Nee hoor grapje, dat zal vast de fotograaf wel zijn geweest die dit bijzondere plaatje van je gemaakt heeft. Het is toch geweldig zoals je dit toch maar weer mooi voor elkaar speelt. De foto’s weergeven het genot van deze mooie maar zware tocht. Nog even doorbikkelen. Toi toi ! Liefs !

 3. Hallo Johannes,
  Machtig om jouw verslag te lezen en je mooie foto’s te bewonderen. Nog heel veel moois toegewenst.
  Jan & Jeanne Helmond