Met goed en voldaan gevoel weer thuis

Zaterdagavond om 10 voor 11 verraste ik Annie door thuis aan te bellen zonder vooraankondiging. Vanaf het station in Deurne had ik een lift gehad van neef Dave ( te voet werd het anders toch te laat ). Het treinen was verder goed gegaan, al had ik wel te maken met de Pinksterdrukte o.a. vanuit Parijs moest ik een trein overslaan omdat de stoelen uitverkocht bleken te zijn, zo ook in Antwerpen waar ik geen directe aansluiting had. Via Parijs (met de metro verkassen naar Gran du Nord), Antwerpen (overstappen), Breda (overstappen) naar Deurne.

De lange treinreis gaf toch wel het gewenste resultaat wat betreft “langzaam terug naar de realiteit van alle dag”, met vliegen sta je met een paar uur thuis wat toch wel snel gaat weet ik uit ervaring.

In alle rust thuis komen heeft ook zijn charme zeker met de zondagen van Pinksteren en het mooie weer. Het huis versierd met o.a. tekeningen van de kleinkinderen geeft ook een heerlijk warm en rijk gevoel. Belangstelling van de kinderen, familie, vrienden en kennissen die in de loop van deze zonnige dagen langskomen geeft aan mijn geweldige ervaring door de camino “Via De La Plata” te lopen een goed gevoel.

Mijn voornemens zijn om over een week nog eens stil te staan bij de tocht en daarbij het vergelijk te maken tussen “fietsen en lopen” dus : mijn verslagen krijgt nog minstens een vervolg !!

4 reacties op “Met goed en voldaan gevoel weer thuis

 1. Hallo Johannes,

  Kei-goed! Wat een prestatie. Ik heb met plezier je verhalen gelezen.
  En nu genieten van en vertellen over je ervaringen. Het is toch wel fijn om weer thuis te zijn, toch?

 2. Gefeliciteerd met het behalen van je doel! Al een beetje uitgerust?
  Als je een beetje op orde bent gekomen zou ik graag een keer iets van je horen of je nog praktische tips voor me hebt in de zin van of het verstandig is om een matje mee te nemen. Heeft geen haast, ik vertrek niet voor 3 sept.
  Geniet eerst maar van het weer thuis zijn en de herinneringen,
  hartelijke groeten, Joke

 3. Johannes, helaas te laat om je site bij te houden, maar we hebben met plezier je verhalen gelezen. We zijn trots op je!!! Groetjes Patricia en Tamara Heezen

 4. Hallo Johannes,
  Gefeliciteerd met het voltooien van jouw camino.
  Wij gaan begin september met het 2e gedeelte vanaf Salamanca starten.
  Je hebt een hele mooie weblog. Wij hebben deze met plezier gelezen.
  Je schrijft dat jouw verslagen nog een vervolg krijgen. Dat lijkt ons verstandig, want er staan diverse onvolkomenheden in.
  Zo schrijf jij op 26 april dat jullie de enigen waren die niet over de grote weg gelopen hadden. Je vergeet daarbij dat zeker ook Netty, Paul, Albert en Karl en wij de originele route hebben gelopen. Misschien heb jij alleen maar naar de vroege, grote afstanden lopende, pelgrims gekeken.
  Wij starten altijd laat en doen rustig aan. Wij hebben die avond, omdat de herberg vol was, bij een familielid van de beheerster geslapen, samen met Paul.
  Als je toch je verslag nog eens critisch gaat bekijken moet je eens kijken of je de foto’s niet bij het juiste verhaal kan zetten.
  Ondanks alles een mooie weblog.
  Ginie en André van den Berg