Zwaarste tocht tot nu toe

Salamanca heeft mij wederom in positieve zin verbaasd. Wat een geweldige stad ! Prachtige gebouwen welke allemaal hun eigenheid hebben, architectuur zoals men nergens ziet. Opvallend daarbij dat het over het algemeen zeer solide bouwwerken zijn welleswaar oud maar ze gaan ook nog honderden jaren mee. Of het de straten, kathedraal, universiteit, gemeentehuis of de Plaza Mayor betreft het is allemaal zeer de moeite waard. Kortom een uitnodigende stad wat de moeite zeker waard is om er een weekje te vertoeven. Ook de vele terrasjes en winkels zorgen voor een aparte sfeer. Meer dan 30.000 studenten die in Salamanca studeren zorgen voor leven in de brouwerij.

Om zes uur uit bed, zelf mijn ontbijt gemaakt en om kwart voor zeven aangelopen, in korte broek met regenjas, want het motregende. Meer dan een uur moest ik lopen om buiten de stad te komen (5 à 6 km). Hierna kwam ik in een landbouwgebied wat ik doorkruiste over heuvelachtige grindwegen die wel steeds parallel liepen met de N 630. Al weldra regende het zo hard dat ik toch maar besloot om de regenbroek aan te trekken. Na 15 km heb ik koffie gedronken in een bar en heb ik mijn regenbroek ook maar weer uitgetrokken. Op 25 km werd het landschap beduidend ruwer zodat de elle lange korenvelden onderbroken werden door bossen van steeneiken met veel jonge begroeing eronder.

Het lopen werd op slag ook een stuk zwaarder om dat mijn schoenen aanaarden met rode vette klei welke aangebracht was op de nieuw aangelegde camino langs de nieuwe autobaan. Mijn schoenen werden 1 kg per stuk zwaarder wat niet in de koude kleren gaat zitten bult op bult af.

Na 36 km ben uiteindelijk aangeland in de provincie Zamora in het plaatsje ‘El Cubo De La Tierra Del Vino’ in een alberge waardat ik werd verwelkomt met een warm onthaal in de vorm van een zelf gestookte borrel die op citroen leek met een hoog alcohol percentage!

Inmiddels heb mij opgefrist mijn bedje in orde gebracht en zit ik met een fles wijn langs mij het verslag uit te werken. Voor vanavond is het nog een verrassing wat ik eet omdat ik mij aangemeld heb voor het ‘Menu de Pellegrino’ in het plaatselijke restaurant. Het zal mij benieuwen maar daarover morgen meer !!

 

Reacties zijn gesloten.