Nog drie dagen naar Santiago

Gisterenavond hebben wij (Imke, Cristien, Teun en ik ) besloten om de afstand naar Santiago te verdelen in drie etappes. De achterliggende gedachte was om niet uitgeleefd  en afgepeigerd in Santiago aan te komen. Onze eerste overnachtingsplaats  is daarom Banceira waar wij een Hostel hebben betrokken in het centrum.

Na 17 km was het vandaag mooi geweest en wachtte er een tweepersoons kamer (Teun en ik) in een eenvoudig en knus Hostel voor de schappelijke prijs van € 30,- (voor twee personen). Rond de middag hebben wij ons ingecheckt en om twee uur hebben wij ons laten verwennen met een heerlijk menu de dia, nadat wij ons uitgebreid gedoucht en opgefrist hadden.

Onbewust speelt in het achterhoofd  Santiago en het einde van de camino een steeds grotere rol, wat mij tot het besef brengt dat het einde in zicht is van de camino.
Pelgrims om mij heen krijgen steeds meer haast (vleugels) om hun einddoel te bereiken, een gevoel wat ik probeer te onderdrukken door mijn etappes in te korten zodat ik  redelijk uitgerust mijn eindbestemming hoop te bereiken, en zelfs mogelijk uit te breiden door verder te lopen naar Finnestera of Misschien zelfs wel Muxia.

Ondanks de weerberichten niet optimaal zijn zie ik uit naar de dag van morgen, de voorlaatste dag naar het doel wat Santiago heet, maar daarover mogen meer!

12 reacties op “Nog drie dagen naar Santiago

 1. Hoi Johannes,

  Veel succes nog en geniet ervan. De laatste loodjes…..

  Ben benieuwd naar je verhalen als je weer in Bakel bent.

  Groeten van Frans-jozef, Karin en de meiden.

 2. Haaj pap. Ik wil je even groot gelijk geven dat je ervoor kiest het doel rustigaan binnen te wandelen, en eventueel nog ietsje verder te lopen. Nu bende dr toch en kunde t beter ff goed afmaken!!! Succes nog en we heure wel wanneer we oe ergens op moete pikke!!! Zoen!

 3. Goed gedaan rustig aan!!!!!!! en vooral genieten van de laatste dagen.
  Zodat je lekker uitgerust thuis komt, Het gras staat bij jullie bijna tot aan de dakgoot.

  Geniet van de dag Groetjes Riekie

 4. Ja en niet alleen het gras …. Werk aan de winkel ha,ha !

 5. Helaas heb ik een paar dagen van je verslag gemist, maar ik zie dat je geen tijd hebt genomen voor de warme baden in Ourense… Misschien was het er te warm voor. Dat is dan een goede zaak! Geniet van je laatste dagen!

 6. Heey pap,
  Wederom een goei beslissing om even gas terug te nemen!! Gé het tenslotte vakantie….! Een paar dagen langer dat houden we dan ook nog wel vol, als het dan maar geen weken worden!! Geniet nog, en tot gauw!! ( dat kunnen we nu wel vort schrijven, toch!)
  Dikke x oit stippend

 7. Johannes,

  Dat je een goeie fietser was wisten we al, maar wandelen zit je, zoals we kunnen zien, ook in je benen. Ook schrijven en fotograferen gaat je zeer goed af. Geniet nog van de laatste dagen dan kunnen wij het ook.

  Groeten
  Mariet en Frans

 8. Ome Johannes,

  De laatste kilometers zijn in zicht! Geniet er nog van!
  En succes nog met je tocht naar de Finnesterra!
  Super knap zeg dat het je (bijna) gelukt is!!

  Groetjes Loes

 9. Hoi Ouwe Wandelaar,

  je kunt natuurlijk ook als een echte pelgrim weer teruglopen!!!
  Groetjes
  Jan Gerritsen

 10. Johannes, geweldig, dat je de Zilverrroute hebt gelopen, het is nu “zwevend” naar Santiago,
  Groetjes Ton