Vandaag ideaal wandelweer

Om half zeven werden wij vanmorgen wakker vanwege gestommel op, langs, en in de aangrenzende kamers (wat niet uit te leggen is). Spanjaarden bouwen alles vol om maar zoveel mogelijk pelgrims onderdak te kunnen verschaffen. Zo ook in de alberge afgelopen nacht. Henk en Lida sliepen in een kamertje aan de voorkant Marius en ik in de aangrenzende kamer die met een dubbele deur (waar geen deuren inzaten) verbonden was en in een andere aangrenzende kamer sliepen een Belg Marc genaamd, de Fransman Fhillipe, Luca de Italiaan en Suzen uit de USA. Iedereen moest gebruik maken van de toilet en moest daarvoor door onze kamer. Maar om de overlast tot een minimum te beperken hebben wij gebruik gemaakt van onze meegenomen oordoppen.

De klok stond precies op kwart over zeven toen wij de deur van de alberge dichttrokken en zijn gezamenlijk met vijf man gestart. Heel de dag hebben wij samen gelopen en ieders tempo paste bij elkaar. Half tot zwaar bewolkt met af en toe een Spanje regen was over het algemeen het weerbeeld, een paar keer liet heel voorzichtig de zon zich zien wat de temperatuur direct deed stijgen.

Het uitzicht over de uitgestrekte landerijen waren fenomenaal te noemen. Al lopende constateerde wij met zijn allen dat wij continu meer dan 3000 ha in beeld hadden met alleen druiven en Olijfbomen in de verhouding van 85 /15 procent. Eveneens hadden wij berekend dat de grind die onder onze voeten doorgleed ongeveer 280.000m² inclusief bermen moet zijn geweest. Ons is ook opgevallen dat wij zeer weinig wild zien, of dat komt door de weinige beschutting blijft voor ons de vraag. Wel hebben wij het idee dat de druivenstruiken tijdens onze tocht dagelijks verder uitlopen en verwachten wij over enkele weken de eerste (kleine) druiven waar te kunnen nemen wat ook aangeeft dat de zomer in aantocht is.

 

 

Wij hebben na 28 km lopen alberge Rojo Plata in Torremejia betrokken en hebben zojuist een SMSje ontvangen dat “turbo” Piet Rutten tot op 8 km ons genaderd is en dat wij hem vanavond ongetwijfeld gaan treffen en zoals afspraak het glas zullen heffen tijdens onze uitwisseling over de ervaringen van de laatste 10 dagen.

Morgen wordt het een relatief korte etappe en gaan wij tijd inruimen om de mooie stad Merida te bewonderen met zijn El Puente Romano uit de romeinsetijd met zijn 60 bogen die een overspanning van liefst 792 meter overbrugt maar andere zeer oude monumenten (o.a. Los Milagros aquaduct van voor de jaartelling) zullen wij bezoeken al was het maar om de te maken film later met deze geweldige bouwhoogstanden op te sieren.

Morgen meer, dadelijk lekker eten en morgen meer over onze Camino “Via de La Plata”

Wordt vervolgd !!!

14 reacties op “Vandaag ideaal wandelweer

 1. Heej mannen. Mooie verhalen en prachtige foto’s. Ik zie dat jullie enorm genieten. Fijn dat jullie zulke gezellige mensen hebben ontmoet. We volgen jullie op de voet. Dikke zoen voor pap en mari en doe de rest de groetjes.

 2. Heey pelgrimos,
  Geweldige verhalen!!! Skitterende foto’s!!!
  Hier word er zo’n 20 x per dag gekeken of er weer nieuwe verslagen zijn, of sms jes waar er op die dag geeindigd is!! Begin zelf enthousiast te worden om deze tocht ook nog eens gaan te ondernemen! ( zoals denk ik vele lezers)! Fijn om je weer gesproken te hebben pap…. Hoorde meteen dat het echt geweldig is… Dus, pap en Mari…genieten, genieten, genieten, gullie het t verdiend!!
  P.S pien heeft een geweldig feesje gehad, ze heeft ongelofelijk genoten! We doen het nog wel dunnetjes over als je weer terug bent!
  Voor jullie allebei een dikke knuffel enne, toi, toi, toi….!!
  Liefs ons

 3. hoi Johannes en Mari
  tot zover al mooie verhalen en foto’s. Nu nog beter weer zodat we mari z,n melkflessen ook in beeld krijgen.Geniet van elke dag daar en succes,wij volgen op afstand
  groeten Sander en Sonja

 4. Hoi hoi kanjers!!!!!
  Wat een mooie foto’s!!! Kick vraagt elke dag of hij weer mag kijken of er alweer nieuwe foto’s zijn!!! Hij vind het helemaal geweldig!! Hou dit vol, jullie doen het super en WIJ GELOVEN IN JULLIE!!!!
  xxxxxxxxx de Heertjes

 5. hoy Marie en Johannes
  God wat geniet ik met jullie mee.Geweldig.Wat zou ik willen dat ik daar de moed voor had!!!Als jullie “turbo”Piet nog zien (ik denk van niet)doe hem dan de groetjes van ons (Rini en Thea) Marie ons Anneke is vandaag geholpen in ‘t ziekenhuis en ‘t is goed gegaan.Goede voortzetting verder en lieve groetjes Toy toy
  Rini

 6. Bedankt dat jullie ons mee laten genieten van deze fantastische tocht!
  Wij volgen jullie op de voet met de supermooie verhalen en fotos.
  Je krijgt spontaan zin om mee te lopen en te genieten van de vrijheid die zo’n tocht met zich meebrengt.
  Nog veel succes en geniet maximaal!

  Groetjes vanuit De Rips

 7. Hoi Marius en Johannes,
  Wat een super ervaring maken jullie nu toch mee,
  Geweldig vindt ik het, je zou zo zelf mee willen lopen.
  Wat een uitdaging elke dag weer opnieuw om te bedenken waar je slaapt
  En wat je wel of beter niet kunt eten…hè Marius,
  Maar zoals ik het tot nu toe mee krijg is het, het allemaal waard.
  Hier in Milheeze genieten wij mee van jullie verhalen en belevenissen.
  Denk aan jullie stokken……houdt ze maar goed vast!
  Gr., xxx

 8. Ha mannen, wat een km’s hebben jullie al afgelegd, petje af hoor. Met veel respect en bewondering lees ik steeds jullie belevenissen. Mooi hoor om het zo op afstand te mogen volgen. Wat zou ik graag een stukje meelopen, stukje maar hoor! Bijzonder de mensen die op je pad komen en waar je belevenissen mee mag delen. Mannen, heel veel succes en plezier, ‘moeiteloos bewandelen jullie het pad naar Santiago’. Liefs Dore-Mieke.

 9. Ha Johannes en Marius,
  Als we zo de reacties lezen is iedereen nogal jaloers op jullie!
  Wij stiekum ook,maar zelfs een stukje meelopen zit er niet meer in!.We laten ons over 14 dagen in een klap een paar duizend k.m. verplaatsen maar dan door de lucht!Is wel niet zo spectaculair,maar wij verheugen ons erop om jouw “volle”neef(onze zoon en zijn familie )weer te zien.
  Ook groeten van ome Albert( 85)!
  Loop lekker door en we blijven je op de voet volgen! Een fijne tijd,en goed weer.
  Ome Martin en Tante Mien.

 10. Dag Marius en Johannes.

  Zo te lezen is het proces van wandelaar naar pelgrim in volle gang.
  Nog even en dan komt “de man met de hamer”.
  Gewoon terugslaan is dan het beste, Ha Ha .
  Veel moois gewenst en dikke pluim voor de mooie verslagen.
  Komende woensdag begint ons avontuur, Porto-Santiago.
  Als je nou een beetje doorloopt drinken we samen er onderweg nog eentje!
  Ultreya,
  Frits Jansen Sittard.

 11. Buenos dias, Marius, que tal?
  Wat ´n geweldige verhalen en geweldige foto´s! We kennen je al bijna niet meer terug!! ´t Lijkt ´t dagelijkse leven wel, ondanks goeie voorbereidingen gaat ´t toch niet altijd zoals je verwacht of zoals ´t zou moeten. Maar ach..´n mens is erg vindingrijk, en dan komt ´t toch wel weer goed. Leuk dat jullie zoveel andere mensen treffen met ´t zelfde doel. Alhoewel iedereen toch weer z´n eigen verhaal heeft. Vertroetel je voetjes maar, want die moeten wel afzien!!
  We blijven je natuurlijk volgen. Heel veel wandel- en genietplezier toegewenst!!
  Frans & Marij.

 12. Hoi Marius & Johannes,
  Terug uit vakantie volg ik jullie dagelijkse beslommeringen met veel plezier. Morgen veel kijkgenot in Mérida!

 13. Hey Ome Johannes en Marius,

  Wat een geweldige verhalen en mooie foto’s!!
  Het lijkt me echt geweldig om deze tocht te lopen.
  Heel veel succes nog en vooral genieten!!

  Groetjes Loes

 14. Hoi Pelgrims,
  Het gaat gestaag vooruit he?
  Ik lees en zie wel dat het jullie goed gaat en dat jullie het goed naar de zin hebben jullie schieten al aardig op. Zafra al voorbij niet slechte. Ik volg jullie op de voet en wens julle nog veel stap plezier Groeten en tot de volgende keer,

  Peter en Hanneke Schagen