Camino “Via De La Plata” nu te voet

Toen ik in 2010 de Zilverroute fietste had ik mij voorgenomen om juist deze tocht, samen met Annie, nog eens te voet te doen. Maar het is anders gelopen en Annie heeft uiteindelijk aangegeven, 2 à 3 maanden lang te vinden zodat Marius ons duo compleet gaat maken. Behalve dat Marius al jaren met dergelijke plannen rondloopt heeft hij ook enige ervaring met de Camino. Toen Annie en ik in 2004 de camino France fietste heeft hij ons de laatste 900 km begeleidt met de caravan en heeft hij bovendien de films in elkaar gezet van al mijn eerdere tochten.

Enkele maanden geleden zijn wij gestart met de voorbereidingen, vragen zoals welk schoeisel, hoe groot (klein) moet de rugzak zijn, welke routebeschrijvingen worden aangehouden als leidraad, wat is het beste jaargetijde om te lopen, en welke goede afspraken moeten er gemaakt worden om samen zo`n tocht te gaan maken, zijn uitgebreid aan de orde geweest. En natuurlijk zijn er de nodige oefenkilometers gemaakt met en zonder bepakking. Etappes van 23 à 35 km met uitschieters tot 46 km per dag, door veelal heuvelachtig gebied zijn de afstanden die ons straks te wachten staan en dus zonder training op voorhand vragen om problemen.

Wij gaan zonder tent en zullen overnachten in Albergue`s en Refugio`s.
Als pelgrims, uitgangspunt “Low Budget”. Er is gekozen voor het voorjaar omdat de frisse bloemenpracht van Andalucia juist dan op zijn mooist is en bovendien de hitte van Extremadura vanaf eind mei onweerstaanbaar zal zijn met temperaturen van boven de 40 graden.